måndag 29 mars 2010

Ägg-rörigt med rörmokare



Jag försöker muntra upp mig med lite bilder av påskgodis idag. Ifall veckan fortsätter lika rörigt som den har börjat så lär nog bilderna vara det enda som återstår av påskgodiset när påsken väl är här. Rörigt är ordet ja. Som jag tidigare nämnt så har vi haft en läckande wc-bytta och kökskran. Wc-byttan fixades utan destu större problem i fredags, men idag var det kranens tur. På förmiddagen knackade vaktmästaren och rörmokaren på (jag hade i alla fall fått kläder på mig, många dagar studsar jag på med pyjamas hela förmiddan). Nu skulle alltså kökskranen fixas. Jag och dottern läste böcker i vardagsrummet eftersom hon var minst sagt skräckslagen av gubbarna som plötsligt invaderade vårt kök. När det hela var fixat och de hade tackat för sig så hade vi i stället en sned och repig kran. I och för sig skulle vaktmästaren komma tillbaka (på obestämd tid, så här sitter jag och väntar) för att fixa delen som blev repig, men snedheten sa de inget om. Och så länge har jag varit med i gamet att jag vet att gubbar oftast inte ser (eller bryr sig) när något är snett. Jag kan ju lugnt konstatera att jag hellre skulle ha haft en kran som droppade lite när man hade i gång diskmaskinen än en kran som man får nackspärr av att titta på.



Varför känns det då som en déjà vu -upplevelse!? Högst troligen för att i vår förra bostad hade vi ett plastskydd till ett lysrör i köket som var sönder. Nya fanns inte att fås, så en elektriker kom för att byta ut lamporna (lysrör under skåpen). Resultatet den gången var en sned lampa, ett hål i väggen, ett hack i köksbordet och ett smutsigt golv. Den gången skulle jag också ha föredragit att ha en lampa utan plastskydd på. Nu kommer jag aldrig mer att klaga på något som inte är direkt livshotande. I stället drömmer jag mig bort till vårt nya hus med raka kranar och snygga lampor.



Nu skall jag (på alldeles egen hand) försöka fixa till de fula hålen i väggen i vardagsrummet så jag sedan får hänga upp mina nya bokstäver. Misslyckas jag har jag i alla fall bara mig själv att skylla ;).


Den häftiga "äggskålen" som påskgodiset finns i är av märket Holmegaard (design av Michael Bang). Vi fick skålen i bröllopspresent av mina faddrar som bor i Danmark. Tyvärr glömmer jag ofta bort att använda den, men alltid till påsk får den flytta fram! Glaset med det stora ägget i är från Pentik. Dessa glas är i flitig användning hos oss året runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar