måndag 7 juni 2010

A Tyg-Story

Jag börjar med att be om ursäkt för dagens bilder. Tagna med blixt, på konstiga ställen och ur underliga vinklar. De behövs ändå för att man skall förstå dagens sannsaga.


Det var en gång en fru och en man som flyttade in i en lägenhet. Två veckor efter inflyttningen ordnade de examensfest, i efterhand kanske de skulle ha gjort annorlunda, men så var det i alla fall i den här sagan. Till examensfesten ville frun absolut ha gardiner i fönstren. Till köket syddes dessa av första bästa ( i det här fallet sämsta) tyg. Gardinen var helt fel färg, helt fel stil och alldeles sned. Den fick ändå hänga kvar i nästan ett helt år innan frun rev ner hela gräsligheten och körde i väg till tygaffären.

I tygaffären införskaffades det allra vackraste gardintyget frun kunde tänka sig, blått och vitt (som råkade vara hennes favoritfärger) och smårutigt. Frun köpte dessutom en bit spets som syddes på. Det var inte det allra enklaste att sy i detta rutiga tyg. Frun tänkte att hon syr längs med mönstret, vilket visade sig vara snett, så det blev en hel del svett, tårar och blod innan gardinen var uppe, men ack så vacker den var (enligt frun i alla fall, och det är hennes åsikt som väger tyngst i hennes hem). Så levde då frun, mannen och deras baby lyckligt i några månader....

...tills *kabooooom*, en bomb i form av ett uppsägningsmeddelande för lägenheten trillade ner i postlådan. Lägenheten skulle säljas, frun, mannen och babyn måste flytta. Efter en hel del huvudbry hittade de en lägenhet som de kunde tänka sig att bo i under det år som deras hus skulle byggas. Frun vande sig ganska fort vid det nya stället och började kanske till och med trivas lite, lite bättre där än i deras gamla lägenhet i "storstan". Där fanns dock ett stort, stort problem. Den gamla köksgardinen passade inte... "Nåväl", tänkte frun, jag köper mera av tyget och syr en ny längre gardinkappa som ser likadan ut. Och precis där kommer ett ännu större problem med i bilden. Tyget fanns ingenstans så långt som ögat kunde nå i tygaffären. Hur frun än frågade och letade var tyget slut. I sorgens tecken köpte frun ett annat blått tyg som fick bli en ny gardin... men oh vad hon lider av att se på den vareviga dag och minnas sin före detta..

Men så en dag, ja alldeles nyligen till och med, var frun på annat uppköp till tygaffären och vem ligger inte där i en stor fet rulle, kan det verkligen stämma..? "JAAAAAAA" skriker frun så det ekar mellan trådrullar och knappar, det är hennes saknade vän. Nya gardiner till lägenheten ids hon inte fixa till med huset som hägrar, men hon inhandlar ett massvit lager på flera meter så det säkert skall räcka till köksgardiner till alla hennes fyra köksfönster i nya hemmet. Tygmetrarna ligger i säkert förvar inpackade i hennes syskåp och skall där förbli tills fönstren i huset är insatta så hon får börja mäta, klippa och sy i sitt älskade tyg.

Fortsättning på sagan följer någon gång i framtiden när frun har fått sitt fina vita kök, med vita gardinstänger att hänga upp de blå-vit rutiga gardinerna med spetskant på :).

De andra tygerna som införskaffades var dessa. Oj, oj, vad skall detta bli till? har frun frågat sig många gånger under dagens lopp..men hon har nått det resultat hon ville. I morgon skall det ytterligare sys och fixas och sedan kanske hon väljer att presentera sitt resultat offentligt.


Slut

Ps. "Frun" är ett fingerat namn, hennes rätta väsen är i själva verket bloggerskan själv ;)

4 kommentarer:

  1. Huh, jag blir helt impomenard av den här frun, som hinner sy mitt i allt husbyggande:)
    Fina ord i förra inlägget, får nog smyga sig in några väl valda i vårt kommande hus också. /Jennie

    SvaraRadera
  2. Hihihi... Jag gillar sagor! Hoppas att vi får höra slutet på sagan inom en inte alldeles för lång framtid...
    kram
    Marie

    SvaraRadera
  3. Hihi vilken rolig historia! Jag förstår fruns lycka över att hitta mer av tyget, det är ju jättefint! Så fint det kommer bli i nya köket!

    Kramiz aka

    SvaraRadera
  4. Hihi, ja så kan det gå :o) underbar beskrivning och "frun" har väldigt mycket gemensamt med min yngsta syster faktist ;o) Jag inhandlade själv ett snarlikt rosa-vitrandigt tyg häromdagen. Tänkte att jag kanske borde sy gardiner till lilltösens rum färdig innan jag börjar jobba, även om rummet nu fungerar som vår avstjälpningsplats (så ser det ut iaf!). Känns som om jag måste få allt gjort för flera år framåt innan jag börjar jobba i höst...blir nog en stressig sommar ;o) Vi kommer ditåt på lördag, hoppas vi ses då hos mormor!

    Ha en bra dag, kramisar!

    SvaraRadera