lördag 19 juni 2010

Gnäller, gnäller o äter karameller..

Allt har varit lite upp-och-ner de senaste dagarna och jag har varken hunnit blogga eller fundera på ikea-resan. Annars brukar jag alltid ha bläddrat minst 38 varv genom katalogen och surfat på precis minsta liten länk på deras hemsida i flera veckor innan dagen D. Idag har jag i alla fall gjort några halvhjärtade försök att hitta något som jag skulle vilja ha och på lite bättre humör blev jag nog ;). Bland annat denna Hensvik hylla ska vi köpa åt dottern. Vi har skötbord (bokhylla) i samma serie och den här vägghyllan verkar ganska praktisk...


Foto-lampan är så fin, den kommer att passa perfekt i köket. Mitt enda problem är bara vilken storlek vi ska ta. Svårt att uppskatta när köket ännu bara är en liten del av en stor betongplatta. Den får inte börja se för stor och dominant ut, men tillika vill man ju inte att det ska se ut som man skulle ha hängt en fönsterlampa ovanför matbordet...Kanske det klarnar imorgon när man får se lamporna in real life ;).



En annan lampa som står högt på min önskelista är takkronan Lerdal med kombinerade lampor och ljus. Jag är inte så säker på vad maken tycker om denna, men jag kommer i alla fall att köpa den som en födelsedagspresent åt mig själv :) (så då kan han inte tycka så mycket ;)). Ifall jag har med herr Lerdal hem så får han nog åka upp i taket på direkten. Har inga som helst samvetskval att plocka ner vår nuvarande takkrona som jag köpte i brist på inredningskunskap som nybliven studerande för ett antal år sen :).


En hel del småplock lär det nog också bli. Blomkrukor brukar ha en tendens att smyga sig ner i vår vagn och denna Socker tycker jag är söt :).


Ifall vi hittar alla delar till Flåren badrumsserien så köper vi dem imorgon. Ett litet risktagande eftersom lådorna troligtvis kommer att stå ouppackade nästan ett år...men det skulle vara ett ännu större risktagande att inte köpa nu om det finns. Tänk om de då skulle ha slutat med serien lagom tills nästa år...vi som har planerat hela wc:n efter Flårens mått! Dessutom måste man ju fylla ut skåpbilen med någonting (men i brist på annat så laddar jag upp med vaniljsåsförpackningar från ikea-food... så vara inte orolig H, ni kommer säkert att få äta vaniljsås morgon, middag, kväll hela sommaren ;))

Nu ska jag njuta av en kall öl, ett stort fat med en massa E-ämnen och drömma mig bort hos alla er andra bloggares fina bilder...

Ps. Min kloke man som till först kom på idén att vi åker med en firmabil till ikea har idag kläckt en väl så smart idé till. Vi tar med datorn och internet också, så jag inte behöver vara utan facebook eller blogglandia en endaste dag. Smart va ;)


7 kommentarer:

  1. Inser nu att vi är bortskämda med två Ikea inom ett par mils avstånd. Men jag går ju å andra sidan miste om all härlig förväntan som ni har:)
    Barnhyllan var ju bedårande! Och så måste jag genast gå in och googla på Flåren, vet inte vilken det är.
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Hej annie! Du har god smak - tror dina val blir jättefint i ert nya hus!Fotolampan är jättefin, liknar industrilampor! Lampan lerdal är också kanon, du finner säkert en bra plats för den i nya huset!

    Lördagskramiz från aka

    SvaraRadera
  3. Kul att du vill vara med i min utlottning! Nu hittade jag ju till dig också. Det låter både jobbigt och spännande att bygga nytt hus! Tänk att få bestämma precis ALLT själv!

    Kram Outi

    SvaraRadera
  4. Hoppas du gör fina fynd på IKEA. Jag gillar alla de saker du valt ut. Hensvik-serien är så fin och prisvärd. Vi har skötbord/bokhylla och spjälsäng från serien till vår yngste son. Han skulle nog gilla hyllan också :).
    Kram/Lotta

    SvaraRadera
  5. Hoppas du får en trevlig dag på ikea. Jag tror att vi har ca 7 mil till vårt ikea, så vi måste också planera när vi ska åka dit.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Ikea det är allt speciellt det, det är lika roligt nästan alltid. När vi flyttade till landsbygden var avståndet till Ikea en tråkig grej, men nu har vi fått motorväg och det går fort, 1 tim så är man där.
    Ha riktigt kul!
    Agneta kram

    SvaraRadera