torsdag 3 juni 2010

Flygfoto av tomten/bygget

Ni kanske minns att jag för några veckor sedan skrev att vi varit på besök till mannens moster (som har kor). Till saken hör att hennes mans hobby är flygning. En solig dag flög de över vårt bygge och fotade några flygbilder, som vi förstås är jättetacksamma över :). Den dagen när det här fotot togs så murades sockeln på hus och garage. Huset är det som är till vänster i bild. Vägen som kommer in i vänstra nedra hörnet är bara vår väg, och den fortsätter ännu en bit till (till vänster) innan den möter en grusväg som vi har tillsammans med två närmsta grannarna. I nedersta högra hörnet skymtar några hus från hembygdsmuseet.

Norr
Syd
(fotot förstoras när man klickar på det)

Rån till vår tomt går ungefär där grandungen börjar (nära vägen) och rakt upp i björkskogen. Övre rån går längs med granarna bakom huset (de granar som står närmast huset är våra) och sedan går rån en bit förbi garaget och ner mot asparna. Söderut går tomtgränsen några meter söder om vägen. Sammanlagda tomtytan är 5000 m2. Längs med vägen, söder om huset syns det en parkeringsficka (det står en skåpbil på den). Den parkeringen kommer att flytta några meter västerut och skall tjäna som gästparkering varifrån det sedan blir en stenbelagd gång upp till kvisten (på västsidan av huset). Grovköksingången kommer på östra sidan av huset (mot garaget).

Mellan huset och vägen ska det planteras gräs på åtminstone två platåer (syns inte så bra uppifrån, men huset och garaget står på en kulle, så höjdskillnaden ner till vägen är ganska stor). För tillfället finns det en grus-vändplan på södersidan av huset, men den kommer att tas bort när vi börjar anlägga trädgården (kanske nästa sommar ;)).

Hoppas ni fick lite tydligare bild av hur vår tomt och omgivning ser ut... antagligen "råddade" jag bara till det ännu mer med mina förklaringar :). Svårt att förklara när man själv har det så klart för sig. Fråga gärna om det är något ni funderar över!

Ett STORT TACK till gubbens mosters man för fotona :). Inte alla som har flygbilder av sitt bygge att stoltsera med ;).

3 kommentarer:

  1. Vad roligt med ett flygfoto hur det såg ut innan huset. Ni kanske får ett flygfoto när huset är klart också.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Tur som en tok att få en sådan kanonbild på huset! Tror ni de kan ta en tur i planet förbi mina trakter också :) Verkligen roligt att få se en helhetsbild på ert bygge, blir mer överskådligt! Men jag ser ju fram emot att se huset på plats förstås :)

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  3. Om man ändå hade en sån bild av sin tomt!!

    Det jag först tänkte var att oj så bra med en "rondell" så man kan köra runt bilen, men så läste jag att där ska bli en stig. Vi ångrar att vi inte gjorde en rondell, det hade vi där vi bodde innan och det var så praktiskt. Dessutom supersnyggt med ett "vårdträd" i mitten av rondellen.

    SvaraRadera