torsdag 29 juli 2010

Värmerekord!

Idag har vi haft värmebölja här i nejden. 34 grader i skuggan närmare bestämt. Som tur har jag och dottern tillbringat dagen på en strand i skärgården tillsammans med min syster, mamma och pappa. (stackars gubben som måste arbeta, övertid dessutom, men som tur har han ac vid kontoret.



Till först var det ganska folktomt på stranden. Det blåste en sval (ibland till och med kylig) vind. Stora vågor skvalpade mot stranden... Småningom kom det fler båtar. Det var ganska intressant att följa med hur folk hade problem att förtöja sina båtar i de stora vågorna. En del gav upp och körde iväg, (antagligen i hopp om att hitta en strand mer i lä), medan några kämpade länge. Rekordet tog ett par som tänkte övernatta på ön (antar jag eftersom de hade mer packning än vad de flesta har på en jorden-runt-resa + tält med sig). Av de senaste fyra nätterna så har tre innehållit åskväder, det ena mäktigare än det andra...så med den statistiken emot sig kan man ju undra hur någon vill tälta på en öde ö!


Vi njöt i alla fall och tyckte det var svalt och skönt, inte alls den värmebölja som väderleksrapporterna utlovat... Ända tills vi steg i land vid båthamnen. Efter två minuter kände man sig som en överkokad broccoli, då skulle man ännu stekas en stund i en solhet bil och sedan packa upp en hel hög med sandiga väskor medan man matade en varm, övertrött dotter som var helt upp i varv.

Hoppas på lite svalare väder snart, solen får gärna skina, det får gärna vara varmt, men i skuggan och framför allt inomhus vill jag ha lite mänskligare temperaturer.



4 kommentarer:

  1. Vilken fin dag du haft med familjen, ja med alla utom med mannen då. Här har det regnat hela dagen och det gör det fortfarande....
    Vilken ljuvlig strand....
    Agneta kramar

    SvaraRadera
  2. Här har det regnat till o från hela dagen, men jag tycker det var skönt... I alla fall när man ska måla hus : )

    Mysigt att ligga vid stranden (o kolla in alla märkliga båtmänniskor *fniss*) o ha det skönt.

    Kram Kram Mia

    P.S. Sååå snygg kakelugn du hittat... AVIS!

    SvaraRadera
  3. Är det hos dig det vackra vädret är. Det är bara regn hos mig idag :-(
    Fast gräsmattan börjar bli grön igen, så det behöver komma lite regn.
    Tack för din snälla kommentar :-)
    Buskarna framför huset heter Buxbom.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Hade ni så varmt?? Här var regn igår - hela dagen, usch vad trist... Vilka härliga bilder och mysig strand! Längtar till havet när jag ser bilderna!

    Ha en bra dag!

    Kramizar aka

    SvaraRadera