fredag 2 juli 2010

Lösa skruvar

Idag skruvade jag ihop dotterns nya junior Ingolf-stol. Annars brukar ikea-möbler inte vara någon tuff match. Tack vare förborrade hål och övertydliga instruktioner kan deras möbelskruvande nästan jämföras med en gigantisk kinderägg-leksak, men det är bara om man inte har en nyfiken 1,5 åring med sig vid monterandet. Tänk om leksakslådan någon gång skulle vara lika intressant som verktygsbacken!? Till sist gav jag upp och hon fick rota fritt bland verktygen (sågen och kniven har jag vid bygget, som tur). Hon hittade snabbt en stor stjärnmejsel som hon med stor koncentration petade in i all hål på stolen, hon såg så viktig ut där hon stod och funderade och skruvade. Synd att det är svårt att fånga sådana ögonblick på bild.

Efter en hel del sökande efter alla små delar som fanns med i förpackningen (men snabbt spreds ut över hela lägenheten av dottern) så fick vi slutligen ihop stolen. Min tanke när jag monterade den var att vi skulle se hur den började se ut och ha den lite i reserv tills vidare (när det t.ex. kommer små kompisar på besök), men den åsikten delade inte dottern. Jag hann just och jämnt få fast stolsitsen före hon snabbt klättrade upp och förkunnade "Ninni, sitta, äta".


Och vilken sommarlunch vi fick sen då. Maken tog en omväg via det lokala fiskrökeriet när han kom hem på lunch från bygget, så det bjöds på rökt sik, nypotatis och gräddfilssås.


Vilken sommarkänsla, mums!


Ikväll blir det kvällsmarknad vid båthamnen och efter det plättkarneval i grannbyn. Det ska bli skönt med en familjekväll emellan...hittills har det ju inte märkts så mycket av gubbens semester! Önskar er alla andra också en solig och mysig kväll!

4 kommentarer:

  1. Så gulligt att hon vill "hjälpa till"... Och resultate blev ju jättefint!
    Och vilken belöning ni fick sedan!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  2. Äpplet brukar inte falla långt från.... fniss. Duktig dotter :) Lunchen ser superfräsch ut, jag vill också smaka, mums!! Ta riktigt många kort på alla ljuvligheter från marknaden - spännande!!

    Kramiz aka

    SvaraRadera
  3. Det såg gott ut. Ikea är billigt men ibland är det så mycket delar så de skickar nästan med en bok. Vår blogg har tagit tiden ifrån tv-tittandet.
    Ha så trevligt i kväll.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Tack snälla för receptet :-)
    Det var ett lite annorlunda pajrecept, den ska bli kul att prova att göra den.
    kram Anette

    SvaraRadera