onsdag 7 juli 2010

Jordgubbs- och chokladmuffins

Idag har det varit lite sämre väder, så vi passade på att göra ett stadsbesök på förmiddagen. Jag hittade en hel del kläder. Och surprice, surprice, inte ett endaste plagg från pojksidan (att sedan 4 av 6 plagg hittades på barnadvdelningens flicksida låter vi förbli osagt ;)).

På eftermiddagen var det stomgranskning på huset och garaget med kommunens byggansvariga. Allt gick igenom, så nu är det bara att fortsätta. Byggarna fick också färdigt idag, fönstren är på plats, första lagret glasull är på plats och den bärande mellanväggen mellan vardagsrum och kök borde vara uppmurad. Nu är resten upp till oss. Det känns aningen skrämmande, men nog ska vi väl klara av det :). Det vi ska börja med är att skruva fast plåttaket samt spika ytterpanel på såväl hus som garage.

Ikväll tog maken med sig dottern på jordgubbsplockning. Medan de var borta fick jag städa helt själv, vilken lyx att få plocka undan saker och sedan hålls de också ur vägen :). Det gick ca tre gånger snabbare än när jag städar tillsammans med dottern!

En del av de färska jordgubbarna använde jag till Kladdiga choklad och jordgubbsmuffins. Receptet fanns i Allers för några år sedan. Muffinsarna är både lättlagade och goda. Precis i min smak :).


Kladdiga jordgubbsmuffins med choklad

125 g smör
2 dl socker
2 ägg
3/4 dl kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
3/4 dl nötkräm
färska jordgubbar

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje.Sikta ner de torra ingredienserna varvat med att mjölken tillsätts. Rör smeten slät. Klicka ner hälften av smeten i amerikanska muffinsformar (ca 15 stycken). Lägg en klick nötkräm i varje form och tryck sedan ner en jordgubbe. Täck med resten av smeten så formarna fylls till 3/4. Grädda muffinsen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Sikta florsocker över vid garnering.



MUMS

7 kommentarer:

  1. Du verkar ha haft bättre tur på rean än jag, har bara köpt en ynka topp åt mig själv och flera plagg åt maken... Ja ja, det är ju inte alltid man har tur och fyndar heller.
    Roligt att allt gick igenom granskningen! Nu är det bara att köra vidare då! :)
    Muffinsen låter jättegoda, det receptet borde jag ta och testa... För vem kan motstå goda muffins!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det verkligen vardagslyx att få städa själv! Du de muffinsen såg riktigt smarriga ut! Måste nog prova...

    Kram Mia

    SvaraRadera
  3. Oh så gott det ser ut! Fastän matlusten inte riktigt infunnit sig ännu, så ser dom supergoda ut! Gulligt att du lade ut receptet!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  4. Åh så smarriga muffins!! Ska absolut testa receptet!! Dottern gjorde vit kladdkaka här ikväll som vi nyss mumsat i oss med färska jordgubbar och vaniljglass, mums. Vad roligt att det inte blev kläder från "pojkavdelningen" Annie - you go girl!! Hihi!!

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  5. Skönt att ni kom igenom granskningen måste vara nervöst. Det måste vara så kul att planera och bygga sitt eget hus.
    Jordgubbs plock brukar vi göra varje år och fylla frysen de är så mycket godare än de i affären. Som söta stora smultron.
    Muffinsen ser väldigt goda ut choklad och jordgubbar det kan inte bli något annat än gott.

    Du får ha en fortsatt trevlig vecka
    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Mums säger jag bara.
    vilka fina kort det blev.
    Ha en bra Torsdag!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Visst är det lyx att ha tid att städa och plocka =). Muffinsarna ser jättemumsiga ut, choklad, nutella och jordgubbar - det bara måste bli gott..
    Önskar dig en fin eftermiddag!
    Kram/Lotta

    SvaraRadera