torsdag 2 september 2010

Utomhusbelysning

Tack för all "krya-på-er" hälsningar. Här är det fortfarande förkylt, men på bättringsvägen. Maken har varit hemma både igår och idag = lyx! Jag hade nästan glömt hur smidigt allt går när man är två vuxna hemma, då är vi ändå täppta, snoriga och trötta allihop, men ändå känns det som man skulle få så mycket gjort!

Medan han har lekt med dottern har jag under dessa dagar äntligen fått tid att i lugn och ro planera köket i ikeas homeplanner program. Jag har planerat det en gång förr, men i den svenska versionen, eftersom vi ska köpa köket från ett finländskt varuhus så var det bara att börja om, med den finländska versionen som fungerade helt annorlunda (läs:sämre) och naturligtvis endast fanns på, just det, finska!

En liten paus i kökstankarna blev det i alla fall nu, för jag tänkte vis hurudan utomhusbelysning vi skall ha. De kommande lyktorna (gigantiska bilder ;) är från Clas Ohlson. Vi skall ha vita, men de ska vara svängda den vägen som den svarta. Två sådana här kommer på sidan av ytterdörren, en vid sidan av balkongdörren och ytterligare en monteras antagligen någonstans på garaget.










Jag har sökt med ljus och lykta efter bilder på stolparmatur här på nätet, men det ser ut som inga byggvaruhus prioriterar bilder av utomhusbelysning. På tomten, längd med gångar och vid parkering blir det i alla fall liknande lyktor som de ovan, fast på stolpar. Vi kommer att använda både sådana som det är en lykta på och sådana som det är tre lyktor på.

Vidare trädgårdsbelysning skall jag fundera på ikväll när vi skall till bygget...Det ska bli spännande för jag har faktiskt inte varit dit sen i helgen när mannen rumsterade fritt med en lånad grävmaskin. En hel del träd har fått ryka, stenar har flyttats på och vår parkeringsficka har flyttat...Spännande ;).

Ha en bra kväll!

7 kommentarer:

  1. Så fina lyktor, Lycka Till med huset! Kram Therese

    SvaraRadera
  2. Fina lyktor! Vi har 6 st liknande svarta som ska monteras i morgon på huset, så vi äntligen kan se. Det är mörkt ute nu...vi ska också ha stolpar sen i trädgården, en eller två samt dra el till friggeboden som nu är beställd.

    SvaraRadera
  3. Oj lamporna ser nästan ut som de vi har på baksidan faktiskt, vad kul!! Fast mina är svarta! Usch för att vara sjuk, inge kul! Kul att se hur bygget växt fram!

    ha det så bra!

    Kraaamizar aka

    SvaraRadera
  4. Jahaja, då fick man en påminnelse om att det finns fler val som man ännu inte gjort:) Var på el-möte idag och planerade ATT vi skulle ha utebelysning och VAR, men inte VAD. Tur att man har något kvar!:)
    Krya på dig ännu mer!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  5. Hej va kul att du vill vara med i min utlottning.

    Ja jättefina lyktor, sådana har jag letat efter så tack för tipset :)
    Ha en skön helg o hoppas förkylningen släppt nu.
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  6. Spännande!
    Du får uppdatera oss i husbygget och ta lite mer kort!
    En nyfiken Anette

    SvaraRadera
  7. Svar: Vi har dom små led-lamporna bara på ena sidan och i vartannat steg, det räcker riktigt bra.
    Vi valde att placera dom i vangstycket, alltså yttersidan, för att man inte ska bli bländad när man går förbi trappan i hallen.

    SvaraRadera