lördag 1 maj 2010

Vappen och tomtar

Idag har jag firat 1 maj med familjen. Jättegott med mjöd och färskaste färska munkar :). en hel del god mat i form av grillade biffar, hasselbackspotatisar, kryddsmör och sallad pressades också ner i min (nu mycket sjuka) mage!

Annars har helgen mest gått i tomtarbetets tecken. Såhär snygg är vår tomt för tillfället (inte undra på att jag blundar för verkligheten och drömmer mig bort framför alla underbara trädgårdsbilder)!

Denna första bild visar vägen (ca 160 m lång) som vi gjorde redan i vintras, där kommer man in till vår tomt (som börjar ungefär vid kröken längst bort). Där bilarna strå parkerade kommer vi i framtiden att ha en gästparkering.


Detta foto är taget från samma ställe, men norrut istället för västerut. Vägstumpen kommer att leda upp till vårt garage (till vänster på jordplätten ska själva huset stå!)


Denna bild är fotad norrut från föregående vägstump. Här kommer alltså garaget...

...och här kommer huset. (fotat mot nordväst)
Utsikten från huset (mot syd) kommer att bli som på de tre följande bilderna: De byggnader som syns tillhör ortens hembygdsmuseum, vilka också blir våra närmsta grannar. Det är ändå så pass långt ifrån att vi inte direkt måste ta det i beaktande när vi planerar huset och tomten, men eftersom vi ändå kommer att bygga i traditionell, lantlig och lite gammaldags stil så är det bara roligt att försöka få vår tomt att smälta in så bra som möjligt i omgivningen. Det kommer alltså inte att bli några exotiska växter i trädgården ;). Vi ska ännu fälla lite mer träd så utsikten bli bättre, kolla bland annat in väderkvarnen på mittersta bilden, inte helt fel att
titta på den från köksfönstret :).


Inget byggande utan problem. Vår avloppsbrunn hade grävts halvt ner i en djup grop i fredags. Maken hade tagit ledigt dagen till ära för att hjälpa till och även pappa var där och slet hela dagen tillsammans med grävmaskinisten. I dag när vi var till tomten för att mäta upp var huset skall stå riktigt exakt så fick vi en otrevlig överraskning. Gropen hade fyllts med vatten och brunnen hade flytit upp och stjälpt (trots att den var nergrävd halvvägs i grus). Så maken är ännu vid tomten och pumpar vatten ur gropen som hela tiden fylls mera (gissa om jag önskar att det blir solsken imorgon!!!). Det kommer att bli en hel del extra jobb för att få tillbaka brunnen i dess rätta position... så måndagen är räddad. Vi kommer att avboka köksplaneringen och skjuta det på framtiden. Prioritet ett på katastrofområdet är nämligen att gräva brunnar!


Nu skall jag slappa en stund och njuta av tystnaden.... Hoppas att gubben kommer hem snart. Börjar redan tröttna på att vara byggänka ;)

1 kommentar:

  1. Mmmmm, vad smaskigt ert 1 majfirande låter! Blir hungrig fast jag precis ätit frukost.
    Lister är ju ingenting man måste ha bestämt i förtid precis, men när vi ändå gjorde listan med allt, så var det lika bra att ha med det. Så det inte glöms bort på vägen. Och i vårt fall bestäms och byggs det ju i förväg, så det gäller att vara ute i tid:)
    Visst var den svart/grå plattan både fin och förmånlig! På deras hemsida hade de dessutom ett ännu bättre pris, så kolla där.
    Hälsningar
    Jennie

    SvaraRadera