söndag 16 maj 2010

Varm, varmare, hett!

Nu har vi haft värmebölja fyra dagar i sträck...Underbart! I alla fall när inte har behövt arbeta. Mannen i huset har haft det desto svettigare vid bygget, men hellre gassande sol än regn. Jag har äntligen fått planterat lite penséer vid framtrappan. Blått och vitt blev det förstås ;).

Den söta gröna kannan fick vi i fjol av en vän (tack H :)). Perfekt för små fina sommarblommor!

På bilden ovan syns det att det varit mosstjuvar i farten, till först misstänkte jag grannen, men efter att ha fått skatan på bar gärning så går nu granntanten fri från misstankar... Skatungarna lär sussa mjukt i år och bara det blir lite varmare så ska det ändå planteras en pelargon i hinken.

Bilderna här nedan visar formarna till garaget där betongen skall gjutas. I morgon kommer husleverantören och lägger ut husformarna.


I morse när vi steg upp stod det en älg på ängen bakom vårt radhus. "ÄLJ, ÄLJ" ropade dottern som aldrig har sett en riktig älg förr (om inte faffas uppstoppade älghuvud räknas)... Älg var ändå något av de första orden hon lärde sig, så det var roligt att den visade sig i morse. I morgon ska vi på djurparksbesök med församlingens mor- och barngrupp. Det är en liten djurpark med bondgårdsdjur, men jag tror att hon kommer att vara nog så fascinerad ändå! Idag blev det då lite sista-minuten shopping. En rese-barnvagn! Fastän vi har vetat av utflykten ca en månad på förhand (o ändå tänkt köpa en resevagn) så har det skjutits på framtiden som allt annat, så likväl stod vi i affären idag strax före stängningsdags och provade vagnar. Vi hittade i alla fall en som verkar helt ok (för att vara en resevagn). Nu ska jag packa ihop morgondagens tillbehör, dotterns "dröm picnic" består av utspädd apelsinjuice, kex och banan, så det ska hon få imorgon :). Små barn-små krav ;).

Ha en skön vecka allesammans och lämna gärna en kommentar :)

Ps. Med värmebölja så menar jag riktigt varmt, 25-30 grader i skuggan hela dagarna o nästan vindstilla. Det är varmare än vad vi brukar ha i mitten av juli!

2 kommentarer:

  1. Åh Annie, vad fint du gjort utomhus med blommorna! Jag har inte kommit så långt i år... Vilket jobb med allt gjutande, minns inte det momentet när vi byggde vårt förra hus. Spännande! Här går rådjuren och hararna hoppar men några älgar har jag inte sett till! Är arg på sorkarna som gör fula hål i gräsmattan, grr...

    Ha en bra vecka!

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  2. nämen wow så hon fick se älgen nu äntligen:D
    Vi sku kuna ta en träff snart, sku ni ha passlit ren på onsda?
    /Heidi

    SvaraRadera