onsdag 5 maj 2010

Lyckliga jag

Jag har en längre tid varit på jakt efter en vit, sirlig "blombur". Visst finns de i var och varannan inredningsaffär, men jag har ännu inte hittat nån där pris och uteseende gått hand i hand..Tills igår vill säga. För då inhandlade jag denna till ynka 9,90 e!


Och nej, inte begagnad, utan riktigt ny! Den är menad för utomhusbruk, men jag låter den nog stå inne åtminstone ett tag (varför hänga ut nåt som man har väntat månader på när det ändå är så kallt så man bara vill sitta i soffan med en filt runt sig!?).


Toppen är lite sned, men det är ett skönhetsfel jag kan leva med...


För tillfället har två halvvissna nejlikor fått flytta in, men jag känner på mig att de småningom blir vräkta till fördel för någon grönare och yvigare hyresgäst ;).


Så såhär ser det ut vid vardagsrumsfönstret för tillfället. Vi har dock en liten om-möblererska (och då menar jag inte mig) som gärna plockar mammas saker fram o tibax. Hon kanske ärver mitt inredningsintresse, för redan igår när jag skulle sätta buren på bordet vid fönstret så sprang hon i förväg och visade "här"...utan att jag hade sagt ett ord om var vi skulle ha den!? Hon känner mig tydligen bättre än jag kunde tro!

Gungstolen måste jag bara skriva en rad om. Den har jag ärvt av min mormor och den har stått i hennes barndomshem (någon av mina förfäder har alltså snickrat den). När jag var tolv år hade jag i nio år haft samma sak överst på önskelistan till tomten; en häst. Vid tolv års ålder började jag inse tomten hade det tomt i stallet, så i stället fick jag någon fix idé och skrev Papegoja/Gungstol högst upp. Mina kära föräldrar blev säkert glada över att de för en gångs skull kunde uppfylla min högsta önskan, och gissa om jag är glad idag att det inte blev en papegoja utan just mommos gungstol som de hade målat o klätt om! (de blev aningen längre än en rad, snarare en hel uppsats men...)

Sedan det bästa till sist. Idag kom gubben hem med en tidig morsdagspresent: ett par splitternya byggbyxor av märket Fristad. De passade perfekt fast han hade nog fått söka en stund för att hitta en liten storlek, i hela lagret fanns det bara ett par och det råkade vara ett par i dyrare ändan ;). Men det gör inget, för husleverantören bjussar på det :D. Gubben påpekade åt dem att frun oxå ska bygga o behöver ett par ordentliga byggbyxor o försäljaren höll med. Tackar för den! Nu väntar jag bara att bygget ska komma igång så jag får dra byxorna på mig o fylla fickorna med härliga skruvar, spikar, muttrar, tänger osv.

PS. I morgon borrar de bergsvärme, så nog händer det grejer ;)

3 kommentarer:

  1. Hej!!!
    Tack för att du kikade in på min blogg. Fin blogg du har. & stort lycka till med husbygget....jag har varit med om detta en gång i mitt liv, gör kul men tar mkt tid!!
    Lyckan är när det är klart en dag!!
    //Kramis Linda

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Tack för titten hos mig och vad roligt att du vill vara med i min utlottning!
    Vilken härlig blogg du har, och man drar verkligen på mungiporna när man läser *ler*
    Vad roligt med husbygge, men vilket arbete ni har framför er...å det kommer säkert att bli jättebra när det är klart!

    Ha en bra dag!
    Kram Anki

    SvaraRadera
  3. Fin - och bra pris dessutom!

    Spännande med bygget ert! Fin plats ser det ut att vara. Fast huvva... inte längtar man tillbaka till byggtiden inte :P Det var verkligen jättejobbigt i perioder, särskilt när inte allt blev som man tänkt, vädret var ju en motarbetare för sig. Och förstås att hinna med barn och hem samtidigt. Jag beundrar verkligen min man nu i efterhand att han orkade bygga huset mestadels ensam!
    Blahi blaha...
    Det positiva är ju att man får göra alla val själv :)

    SvaraRadera