fredag 5 november 2010

Julstrumpa

Tack för alla "krya-på-dig hälsningar" till dottern i förra inlägget. Det verkar ha hjälpt, för efter en natt med feber så vaknade hon pigg och glad i morse, så vi vågade oss till och med ut en sväng :).

Jag har sytt min första julstrumpa, inspirerad av en hel del andra bloggare som också har förstått att det är hög tid att börja förbereda julen :).


Strumpan syddes år dottern, därför är det W tryckt på. Jag använde restbitar, så själva strumpan är av beiget linne och kanten är resterna av julkuddstyget...


Ni kan tro att jag blev glad när jag grävde efter band i syskåpet och hittade detta...

...som jag hade glömt bort att jag hade. Det passade perfekt till ränderna i ikea-tyget :).

Eftersom vi aldrig har haft någon julstrumpa förr, så vill jag gärna ha förslag på hur, när och med vad strumpan ska fyllas. I huset kommer den förstås att hänga på spisen och det riktiga är väl egentligen att fylla den på juldagsmorgonen...men jag antar det är den morgonen på hela året som det blir minst uppskattat, med tanke på julaftonens presentöverflöd. Så hur gör ni?

Trevlig helg!

9 kommentarer:

  1. Vilken härlig julstrumpa! Ååh det skulle vara roligt att göra en sådan också... men jag får nog låta bli. Det har blivit mycket nu, och det känns i ryggen...
    Hoppas du får en härlig helg!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Fin strumpa.
    Hoppas ni får en riktigt skön helg!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Så fin! Vi hänger upp dem på kvällen före julafton. På natten fyller vi dem och på morgonen kommer barnen springande, tar sin strumpa och hoppar upp i vår säng där vi öppnar dem. Gärna till lite härlig julmusik och mysbelysning om den ömma modern har hasat sig upp och fixat det. Ofta lägger vi i paket som barnen kan pyssla med i väntan på den stora ruschen. Tex lego och sådant.
    Trevlig helg och stor kram till dig!

    SvaraRadera
  4. Snygg! Jag har ff kvar en julstrumpa jag sydde i slöjden när jag var liten, lovar att visa den när jag grävt fram den...vi hänger upp dem på kvällen före julafton och så ligger några små paket där i på julaftons morgon.
    Ha det!

    SvaraRadera
  5. Vilken fin julstrumpa!
    Fint att du har tryckt W! =)

    Trevlig helg!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Jättefin julstrumpa! Skulle vilja komplettera min samling också, har två stycken som INTE är så där snygga som den du visar, inte på långa vägar!! Toppenfin ju!

    Många kramizar aka

    SvaraRadera
  7. Du är ju riktigt duktig på att sy.
    Ja jag tar gärna hemarbetet när min man snickrar och arbetar med huset. Men alla dessa lata män som satte sig i fåtöljen efter maten och som aldrig gjorde något hemma.
    Men det är ju tur att vi 2 har duktiga karlar!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Fin strumpa!
    Jag gjorde en del och sålde på basar i fjol, men måste nog ta och göra en var åt barnen till denna jul. Har funderat hit och dit med kalendrar, men det är så jobbigt att fixa till tre barn. Så kom jag på att jag ska göra som många bloggare har skrivit om, att ge adventspresenter istället för en varje dag. Då kan jag lägga dom i strumporna. Tror jag ska hänga dom på några krokar i hallen.

    Skönt att dottern mår bättre nu, det är verkligen tungt för både mor och barn när dom små är krassliga...

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. våra grabbar hade varsin julstrumpa när de var yngre, och i dem lade vi i varsin julklapp som de fick öppna på julaftonsmorgonen för att lätta lite på spänningen inför kvällens julklappsutdelning.

    SvaraRadera