Kaffepannacotta
(4 portioner enligt receptet. Jag tyckte den var ganska mäktig och tror att det gott och väl skulle räcka till 5-6 portioner)
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
3/4 dl socker
1 msk snabbkaffepulver
2 1/2 dl naturell yoghurt
Sockersirap
2 dl starkt kaffe
1 dl socker
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5-10 minuter. Koka upp grädden och sockret, rö i snabbkaffepulvret. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den heta grädden. Låt blandningen svalna lite, rör ner yoghurten. Fördela i portionsskålar och ställ kallt att stelna i två timmar. Koka en tjock sirap av kaffe och socker, ringla över portionerna (ps.det räcker ganska länge att koka sirapen, inte fem minuter som jag trodde utan jag höll nog på närmare en halv timme innan den blev tjock, så man kanske kan sätta lite mindre kaffe och mer socker...)
TIPS! Vid Lidl finns chokladstickor med kaffesmak som säkert passar utmärkt som dekoration till pannacottan!
Fotorekvisita:
Choklad: Fazers blå (som slukades av bloggerskan genast fotograferingen var över, ni som undrat över bloggnamnet fick härmed ett svar :))
Glaset: Pentik
Snabbkaffe: NesCafe, kommer att stå i skåpet tills bäst före datum har gått ut, då töms innehållet i roskis och dottern får ta burken till sitt café-utbud!
Bara dottern vaknar ska jag vi iväg och fira syrrans 30-årsdag. Efter att ha varit isolerad hela veckan på grund av dotterns förkylning ska det bli härligt att få träffa lite folk :).
TREVLIG HELG!
Mums!
SvaraRaderaHa så kul på kalaset!
Kram Anette
Åh, vad gott det låter. Tycker också om saker med kaffesmak. Nu måste jag ju bege mig ut och köpa gelatinblad...
SvaraRaderaHa det så roligt ikväll!
Kram Jennie
Åh neeej, jag som inte gillar kaffe, buhu... Men choklakakan säger jag inte nej till :)
SvaraRaderaHa en skön lördag annie!
Kraamiz aka
Mums,det lät riktigt gott!
SvaraRaderaHär har du en chokladoholist, så jag hade också slukat den snabbt, fniss.
Hoppas att ni hade en mysig kväll hos syrran!
Kram Lotta
Låter mumsigt det där! Jag gör ytterst sällan efterrätter, hellre bakverk, men det är ju bra med ett recept ifall man får lust.
SvaraRaderaSamma modell av Pentik glas har vi, fast med älgar på! Passar ju bra denna årstid :)
Hoppas det var ett kul kalas - men vilket kalas är väl inte det? ;)
Låter jätte gott!
SvaraRaderaHoppas du har haft en fin helg och jag vill önska dig en skön söndag!
Kram Sirpa
Det där lät ju väldans smaskigt!!
SvaraRaderaAlltid kul med lite nya recept!
Väldigt vackra bilder från Lappland du visar i ett tidigare inlägg!!
Vad kul att du vill vara med i min utlottning!
Önskar dig Lycka till!!
Hoppas du får en härlig vecka!
Kram! Iréne
det receptet har jag också sparat och ska absolut pröva det nu efter att du bekräftat att det är ätbart :)
SvaraRadera