tisdag 10 augusti 2010

Kola-kaos

För någon vecka sedan så bakade jag bullar med dottern som ni kanske minns....ungefär samtidigt lovade jag dyrt och heligt att det lär ta ett tag innan jag nästa gång startar något kakbak tillsammans med en nästan-två-åring. Det hade jag alldeles glömt bort idag, för plötsligt stod vi åter i köket, dottern uppflugen på en köksstol bland en massa plastskålar och mjölpåsar.

Allt för enkelt vill man ju inte göra det åt sig, nehej då, här skulle det testas ett nytt recept minsann (från Akas blogg, du hittar receptet här). Problemen hopade sig, hur kokar man kola-sås (i en allt för liten kastrull dessutom) samtidigt som man vaktar dottern och försöker röra ihop en mördeg!? Det gör man inte, kunde jag konstatera efter att spisen var full av bubblande kolasås, dottern hade smort in både hennes och mina kläder med äkta smör och degen fortfarande bara var i ett halvfärdigt stadium. Jag är tack och lov känd för mitt extremt långa tålamod (= stor lögn), så jag bytte till en större kastrull, tvättade tassarna på en skrikande och sprattlande dotter och färdigställde mördegen.

Mums, tyckte dottern som matades med små smulor medan jag tryckte ut degen på plåten. Tyvärr hade mamman och dottern inte samma åsikt om när tillräckligt är nog, så när jag sade att nu får det vara slut med degätande så gav dottern inte upp så lätt. När mamma inte längre bjuder på små degklumpar så får man ta saken (läs: saxen) i egna händer. Sagt och gjort, dottern tog stora kökssaxen och klippte (!?) en degbit och stoppade sedan snabbt saxen i munnen. Det var ungefär 12 sekunder efter den här incidenten som Barbapapas signaturmelodi ljöd från datarummet. Mamman tyckte att hon hade klarat av den pedagogiska biten av dagen och sanerade köket medan barbapaporna underhöll dottern på tjattrande tyska på dataskärmen.

Kakor blev det i alla fall. Jättegoda kakor som passar perfekt åt små godisråttor som mamman och dottern...

Om nån undrar vad det vita ovanpå är (som skiljer sig från originalet på Akas blogg) så är det mitt extremt misslyckade försök att dekorera med lite vitchoklad. Klimpvis, är nog det ord som beskriver fenomenet bäst. Smaken tog i alla fall ingen skada :).

Tro det eller ej, men jag har faktiskt hunnit sy och pyssla lite här idag också mitt i all oreda, vad det blev till visas imorgon...

Ha en härlig tisdagskväll!

7 kommentarer:

  1. Åhhh, de ser nästan smärtsamt smaskiga ut Jag har varit sugen på dem sedan jag såg dem hos Aka.
    Kul att du vann zinkhjärtat, det var ju som gjort för dig. Grattis!
    Vilken snygg spis i förra inlägget. Är prislappen på den ungefär samma som på dem jag länkade till?
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  2. Jag kommer ihåg att jag tänkte, vad jag ska baka mycket när barnen är stora. Nej så blev det inte.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  3. En dag i livet skildrat på ett ovanligt humoristiskt och trevligt sätt! Kakorna ser urgoda ut och jag såg också receptet hos Aka, men har inte kommit lika långt som du, att skrida till verket alltså!
    Agneta kramar

    SvaraRadera
  4. Haha, jag skrattar ihjäl mig! Det är ju preciiis så det är! Det som oftast planeras som en mysig mamma-dotter-grej brukar oftast urarta och sluta med nåt slags sammanbrott. Men, det är ju det här som är livet : )

    Kram Mia

    SvaraRadera
  5. Tack underbara vän som skriver att det INTE är lätt att baka med barn!!! Jag har fått en del "skäll" för att jag klagar över min bakningstokige son, som jag tyvärr inte har tålamod att baka så mycket med, som HAN skulle vilja!

    Det är inte bara mamma-dotter som har katastrof där, även mamma-son...

    Tack för din söta hälsning hos mig! Idag kommer köket utökas med två stolar som jag fyndat på Blocket! Kommer så klart bli vita och det kommer bli så bra så bra! Och så var problemet med sittplatserna avklarat!

    Ha det gott idag och ha en fortsatt härlig vecka!
    Stora kramen!

    SvaraRadera
  6. Bra jobbat och jag tycker kakorna ser jättemumsiga ut! Jag har väldigt sällan bakat med barnen... det där med tålamod, hmmmm... Däremot bakar dom ofta med sin farmor, bra att hon sköter den biten i "uppfostran" ;)
    Nu har jag långledigt sista dagen och hade - förutom sjuhundra andra saker - tänkt att baka och fylla frysen lite. Jo tjosan... Fast nu ska jag iväg och plocka rödavinbär.
    Undrar så vad du har sytt?
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  7. Det är inte det lättaste att baka med barn och nästan omöjligt då man har tre som vill hjälpa till. Men håller man sig det enkla saker som bullar, marängtårta och bröd som endast har lägg i sakerna i bunken, blanda, grädda, klart.

    Du får tänka på att du gjort något lite svårare där det behövs lite fler bunkar och även om det blev lite rörigt så tycker jag att de ser jättegoda ut. Och det vita uppe ser jättefint ut. Jag blev lite sugen på att baka när jag ser dina fina kakor.

    Hoppas dagen bjuder på mindre kaos
    Kram Mia

    SvaraRadera