torsdag 5 maj 2011

Rörigt

Tycker det börjar vara dags att lämna rapport om vad jag har sysslat med sista tiden när jag inte har lämnat några spår här i blogglandia. Jag varnar känsliga och estetiska läsare att detta inlägg är en enda röra av färger, former och byggmaterial, så vet ni med er att ni inte tål se sådant så ska ni avsluta läsandet nu.

För det första har vi firat valborg med mjöd och mina föräldrars goda munkar.


 Sedan vann jag en jättevacker skylt från Ramsign hos Villa hemmet (i januari). Skylten jag valde fanns inte i lager så det tog några månader innan den kom, men den var väl värt väntan...

 ...visst är den fin!!!

 Som ni ser är skylten det enda vackra vid vår ytterdörr. Dörren lades in sista dagen termometern visade på plus i höstas. Sedan har den fått vara som den är. Den överflödiga polyuretanen ska naturligtvis skäras bort och så ska det vita foder runt dörren och fönstren, men får se när vi hinner så långt. Brädbiten på karmen har jag ingen aning om vad den har för funktion (mannen minns inte heller) men bort ska den snart i alla fall!


För tillfället är det ändå insidan som det jobbas med. Den här veckan har mannen fixat fuktspärren i badrummet, så i helgen börjar vi kakla väggarna där. Det känns riktigt spännande eftersom det är den första slutgiltiga ytan vi gör! Äntligen får man se resultatet av ett års slit.

I övriga huset är så gott som alla väggar spacklade och slipade. En hel del är också färdigt grundmålat. Så medan badrummet torkar är det väl tänkt att vi ska fixa innertaken (det börjar alltså vara hög tid att bestämma sig vad man ska för tak).
 
 Här ovan syns hallen och vardagsrummet.
På bilden under är vardagsrummet till vänster och köket till höger. Efter vardagsrummet syns hallen och längst bort lekrummet.


Jag ska avluta med en trevligare bild så ni inte får mardrömmar av allt vårt byggskräp.

Dottern fick sin första cykel igår. En vit och rosa Crescent. Hon lärde sig genast hur man skall göra (hon har ju trampat runt med sin plasttraktor här inne hela vintern). Det är bara när det blir uppförsbacke som man måste skuffa på lite. Gissa om hon är stolt, hon ropar glatt åt alla hon möter "Här kommer jag cyklandes", och visst är det stort med en första egen cykel :)!

Ha en fin torsdagskväll!

4 kommentarer:

  1. Så långt ni har kommit med huset och det kommer att bli jättefint.
    Vilken söt flicka du har med en fin klädsel och cykel.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  2. Hääärligt med en byggrapport!!! Ni har kommit jättelångt tycker jag! Och vad jättekul att få börja kakla!!!! Ser verkligen fram emot fler bilder på det!! Skylten på dörren är så vacker!! En riktig klassiker!!! Och sååå söt och stolt dotter :)))

    kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  3. Supersnygg skylt - grattis till den!!

    En dålig nyhet: det är svåååårt att få bort torkad polyuretan :( Vi har gjort misstaget så vi vet...

    Så duktig dottern är om hon kan trampa själv redan! Charmig bild :)

    Ha det fint och trevlig morsdag!

    SvaraRadera
  4. Vilken fin skylt! Grattis!
    Så spännande att få upp kaklet. Ni har verkligen slitit. Och med bravur. Ni är så duktiga!
    Kul att se huset! Jag ser inte ens byggstöket, är för van vid det:) Nu börjar man se planlösningen, som ser väldigt trevlig ut!
    Skymtar en väldigt vacker spis på bilderna:)
    Första cykeln, vilken känsla!
    Kram Jennie

    SvaraRadera