lördag 19 mars 2011

Byggrapport

Här kommer en byggrapport om hur husbygget framskrider. För tillfället koncentrerar vi oss mest på vinden, den är alltså lite längre färdig än nedre våningen där bara några mellanväggar ännu är uppe. Orsaken till att vi gör vinden först är att allt material och maskiner förvaras där nere, så det är mest praktiskt att ha stora öppna ytor där så länge det går (+ att det mesta dammet har en tendens att söka sig neråt).

 Såhär såg det ut på vinden för en månad sen. Det sista lagret bergull samt skivor på ytterväggarna saknas än. Mellangolvet börjar vara på plats, men ingen golvvärme är dragen, plankorna är ännu inte ursågade för golvvärmeslingorna heller.

Den här bilden är tagen för en vecka sedan. De dubbla gipsskivorna på golvet är på plats, med golvvärmeslingor under. Ytterväggarna är också färdigt skivade.

Såhär ser det ut för tillfället. Nästan alla mellanväggar är uppe, de flesta el-dosorna är på plats och det är bara några kablar som fattas här och där. Rummet här ovan är dotterns sovrum. "Hålet" i väggen är en inbyggd hylla som kommer ovanför hennes säng.

Det här är blivande badrummet. Här saknas ännu väggar på sidorna eftersom mannen håller på att fästa brädor på tvären mellan plankorna så vi ska ha något att fästa helpanelen i sedan. Längs bort längs med väggen kommer badkaret att stå.

 Så här ser allrummet (TV-rummet) ut för tillfället, eller inte riktigt, för jag hann börja spackla väggarna där i går, så det är lite längre färdigt nu ;). Dörren längst bort (som är täckt med blå plast) går ut till balkongen. Längst till vänster i bild är skorstenen. En skorsten är väl i vägen var den än är placerad, men i vårt hus så var nog det här bästa placeringen.

 Här har jag stått i allrummet och fotat in mot vinden. På snedväggen till vänster ska TV:n placeras. Bakom snedväggen finns en stor skrubb. Fönstret som syns rakt fram finns i vårt sovrum, medan fönstret man skymtar till höger finns i dotterns rum. Längst till höger syns lite av ingången till data/sy-rummet. Strax efter skorstenen till höger så finns ingången till badrummet. Trappan kommer upp mittemot skrubben. 


Idag har mannen tagit byggledigt hela dagen (hans första byggfria semesterdag). Självklart har denna värdefulla dag ägnats åt inredningsplanering och stadsbesök. Golvet till nedre våningen känns ännu osäkert, så det avvaktar vi med, men golv till vinden, alla tapeter och kakel lämnade vi in beställning på idag. Det närmar sig!

En riktigt härlig lördagskväll önskar jag er!

11 kommentarer:

  1. Ojojojoj så spännande med bygget!!!
    (fast jag skulle inte vilja göra om det ändå :S)

    Du kan se en bild på konservburken i inlägget jag länkade till. Mitt tips är att koka flera på samma gång när det ändå tar så länge. Dom håller sig lika bra för det, ända tills man öppnar burken. Jag överkokade tyvärr lite... satt liksom vid datorn, heh... Ju längre man kokar desto segare.

    SvaraRadera
  2. Så roligt för er!
    Ni kommer att få det så fint och stort.
    Ett hus byggt av kärlek.
    Kram från Anette

    SvaraRadera
  3. Spännande att det närmar sig färdigt...
    Imponerande att ni orkar göra allt själva.
    Hoppas ni har en mysig kväll!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Jättekul!! Roligt att få lite insyn, nu börjar allt ta lite form och man kan tänka sig in i hur det kommer att bli på ett ungefär :)) Kommer bli kanon!!

    Stooooooooooooooooor kraaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  5. Det kommer att bli så mysigt, det ser redan inbjudande ut och tänk när ni får in möbler och grejer, helt läckert.
    Och jag tycker också att er kyrka är väldigt vacker, den ser exotisk ut i jämförelse med kyrkorna vi har här.
    Och vilken liten donna ni har i solglasögon och allt, hon ser supercool ut.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. nu är det inte långt kvar eller åtminstone är ni närmare målet än någonsin tidigare :)
    bra kämpat!
    kram

    SvaraRadera
  7. Vad långt ni har kommit! Och beställningarna är inne, nu är det inte långt kvar till det roliga då golv och tapeter kommer upp! Kul!
    Det ser jättefint ut!!!
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  8. Roligt att se lite bilder! Väntar med spänning på tapet och golv bilder :)
    Ni kommer att få det så fint!
    kram Sonja

    SvaraRadera
  9. Det tar sig! Och så fint det kommer att bli! Roligt när man kommer så långt att man bestämt tapeter och golv till en del av huset åtminstone. Ha en fin fortsättning på veckan! Kram

    SvaraRadera
  10. Hej igen!
    Titta in till mig, det väntar en award på dig där1 :) Ha en riktigt fin vecka! :)

    SvaraRadera
  11. Åh vad spännande att få bygga nytt. Det skulle jag oxå vilja någon gång i framtiden. Vi har totalrenoverat en gård utanför Örebro där jag även har min salong och inredningsbutik.
    Det har verkligen varit mycket jobb att renovera ett gammalt hus då det är så mycket att ta hänsyn till.
    All lycka till med byggabdet , sen det roliga: Att inreda.
    Kram Madeleine

    SvaraRadera