måndag 5 september 2011

Lemon curd

En sak leder till en annan... Bäst som jag stökade i köket i går så kom jag på att lemon curd är det som behövs. Något sådant hade jag förstås inte, så jag rörde ihop en sats. Här hittar ni receptet om ni blir sugna.


 När den var färdig hällde jag upp den i burkar, den ena burken gick åt till gårdagens experiment (vad det är får ni se i nästa inlägg) och en burk fick mina föräldrar. Efter att budet (dottern) överlämnat lemon curden ringde mamma och frågade vad man skall ha den till. Eh, ha den till!? Jag har ju ingen aning faktiskt :D. Nu känner jag mig precis som den obildade lantis jag verkligen är, men alla läsare får gärna tipsa om vad ni använder den till! Jag använde en liten klick som glasyr till digestivekex och det var ju gott, men lite enformigt i längden. Ganska snyggt att ha i burk blev det ju i alla fall. Så jag har mest min burk som prydnad....i kylskåpet :).


Hoppas ni får en bra början på veckan!

6 kommentarer:

 1. Det ser smaskigt ut! Kan tipsa om cupcakes fyllda med lemoncurd. Gjorde såna (med köpt lemon curd) och det blev iaf gott :P
  Kram,
  Syster J

  SvaraRadera
 2. åh, jag älskar lemoncurd. åt det första gången 1979 när jag var på språkkurs i england, och sedan dess har vi nästan alltid en burk i kylen.
  rostbröd med smör och lemoncurd är en klassiker.
  jag brukar också bre lemoncurd på och i tårtor, bl.a. är det bra att bre ett lager ovanpå en tårta som man ska dekorera med bär och gelé för att förhindra att själva kakan drar i sig gelén.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Lemon curd på rostat bröd och som fyllning i diverse efterrätter! Smarrigt är det.

  SvaraRadera
 4. Ja har hörd att he passar bra i princesstårtona. :) fast ja har int testa i sjölv na, så ja vejt int ho he e :) /Camilla

  SvaraRadera
 5. Haha, jag är lika stor lantis jag med, vet inte heller användningsområdet :) Men har hört att det används i efterrätter!! Vad pysslig du är Annie!!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera