fredag 2 september 2011

Äntligen vitt!

Det jag är gladast över att jag hunnit med i sommar är att jag äntligen fått målat köksbordet och stolarna. Jag har slipat och målat i omgångar, men det var ändå lite knepigt att vara utan köksbord i nästan en vecka. Det var bara dottern som var nöjd med den lösningen, hon åt gladeligen varje måltid vid sitt lilla "cafébord".


Jag är oftast hos mina föräldrar när jag fixar på olika projekt, lyxigt med pappas goda råd och verktyg och ibland har man till och med barnvakt. Annars brukar jag passa på under dotterns eftermiddagsvila (hon har nog också hjälpt till att måla lite, men mest mina skor och moffas gräsmatta). Resultatet är inte perfekt, färgen har runnit lite, men det syns i alla fall att det är hemgjort :). Vad som helst är bättre än färgen de hade före. Tyvärr lyckades jag inte minnas att ta en enda "förebild", men vanilj och körsbär var den (enligt mig) gräsliga kombinationen som förut gömdes under en vit vaxduk!

Till först funderade vi på att köpa nytt bord och stolar tills vi flyttar, men eftersom jag inte gillar slit- och slängmentaliteten så tyckte jag det var värt ett försök, vilket var absolut rätt beslut! Nu blir jag glad varje gång jag tittar på bordet och stolarna (som är sex stycken), så det var absolut värt jobbet :)!

Hoppas ni får en riktigt mysig fredagskväll!!!

5 kommentarer:

 1. vad duktig du är! vi målade vårt bord förra sommaren, men stolarna hann vi inte ta itu med då, så de står i garaget och skräpar fortfarande. vi köpte billiga ikeastolar i stället, och gillar dem, så de får hänga med tillsvidare.
  ska lägga upp receptet du frågade efter på min blogg one of these days.
  ha en trevlig helg! kram

  SvaraRadera
 2. Helt rätt beslut, att måla dem och inte köpa nytt! Jättefina! I nytt hus tycker jag man uppskattar de gamla möblerna med sin historia ännu mer. De liksom behövs för att få en hemtrevlig balans. Jättesnyggt verkligen!
  Kram Jennie

  SvaraRadera
 3. Så fint det blev!
  Jag älskar att måla gamla möbler vita, blir så fint!

  Ha en mysig kväll!

  Kram Liza

  SvaraRadera
 4. Så fint bordet blev.
  Gamla möbler har en själ och de är värda att ta hand om.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att du gjorde ett helt rätt beslut, det blev ju huuur fint som helst!!!! Kanon!!! Och visst känns det bra att kunna använda de ting man har istället för att alltid behöva köpa nytt!!!!!

  Stooooooooooooooooor kraaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera