fredag 9 september 2011

A byrå ståry

Det var en gång en körsbärsfärgad och ful byrå med plastknoppar som en fattig studerande hade impulshandlat. När impulshandlaren inte längre var studerande, men fortfarande fattig, ansåg hon sig ha två alternativ. Det första, och mest lockande, var att slänga ut hela skiten. Det andra, och mest förnuftiga, var att söka fram målarpenseln. Eftersom damen i fråga är väldigt förnuftig och aldrig låter sina känslor styra (eller var det månne tvärtom!?) så målades byrån vit, nya silverfärgade knoppar inhandlades och byrån fick några nådeår. Nu ska innehavaren snart flytta igen och alla, precis alla möbler granskas med mycket kritiska ögon. Byrån stod i sin undanskymda vrå i den mörka, trånga hallen och hoppades nog att den skulle bli bortglömd av de kritiska ögonen, men här går ingen säker. Att byrån skulle få någon hedersplats i den nya, stora och förhoppningsvis betydligt ljusare hallen var inte att tänka på. Det lutade mer mot en garageplats (tillsammans med mapphyllan och cd-hyllan). Den här byrån har dock en kolossal tur, för innehavaren råkade vara både på målarhumör och ha lite rosa färg över precis den dagen, så hon bestämde sig för att pryda skrället med lite prinsesslott och slickepinnsträd. (det går att förstora bilden här nedan om man trycker på den, då ser man bilderna svagt).

 Nu var det inte bara byrån som hade tur, utan även innehavaren som hittade porslinsknoppar i exakt rätt rosa nyans vid billig hallen. Lika söta som de hon spanat in på nätet, men mycket billigare (dock blev hon så glad åt sitt fynd så hon inhandlade en hel massa annat för alla de sparade pengarna, många gånger om, men det är ju som ni ser en parentes).
 

 Dottern i familjen, det är hon som ska ha byrån i sitt rum, är nöjd. Det är inte så svårt att få henne nöjd förresten, eftersom allt som på något sätt kan förknippas med färgen rosa innebär extrem lycka.


Inspirationen till byråmålningen hämtades från Kaspar-tapeten som rummet ska tapetseras med.

(Bild: Sandberg)

Fortsättning följer säkert om några år när tre-åringen har vuxit till sig och inte är fascinerad av rosa slott längre, men det tar vi då det kommer!

En mysig fredagskväll till er alla!

16 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk livräddning!!
    Blir perfekt förvaring för alla småpryttlar en liten tjej kan ha i sitt rum!

    SvaraRadera
  2. Så söt den blev o vilken rolig historia! =)

    Trevlig helg!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  3. Nääääääääääääää men gud!!! Så himla fin den blev!!! Heeeelt kanon!!! Ser ju ut som du köpt den på "fina gatan"!!! och den tapeten du ska ha till är ju helt klockren!! Gillar den massor, men iiiinte min lite större dotter tyvärr, haha. Det kommer bli jättefint i din dotters rum, så god smak du har Annie!!!

    Stoooooooooooooor kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  4. Men...så fint du fick till det, bilden på byrån och den rosa knoppen var ju verkligen pricken över i. Och en glad dotter på köpet, jag kan gissa att hon kommer att älska sin byrå!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  5. Underbar berättelse - och så söt den blev :)

    Kram,
    Jennie

    SvaraRadera
  6. Du e fantastisk! Så fin den blev. Återvinning är bäst, härligt att du räddade den. Och vilken räddning sedan! Förstår att sessan är lycklig. Och du kan vara lugn - vilken färg du än målat den i så skulle hon vilja ha en annan om några år. Men då gör du nog ett nytt, häftigt förvandlingsnummer om vi känner dig rätt:)
    Stor kram Jennie

    SvaraRadera
  7. Så himla sött!
    Du måste visa rummet sen när allt är klart.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  8. Så jättesöt den blev! Passar alldeles utmärkt till en liten söt tjej!
    Kram
    Marie

    SvaraRadera
  9. Hej Annie!Hoppas att du mår bra! Ville bara berätta att du är vinnaren i min utlottning!! :)

    www.lovebeproud.blogspot.com

    Välkommen!

    SvaraRadera
  10. hej annie! vad tjusig byrån blev. jag förstår att den lilla prinsessaspiranten är till sig av lycka!
    kram

    SvaraRadera
  11. Hallååååååå???
    Fullt upp med bygget?
    Hoppas på nåt inlägg från dig snart!

    Gott nytt år!
    Ann-Christine

    SvaraRadera
  12. Hej!
    Vi som har följt dig är nyfikna på hur du har fått det i det nya huset.
    Hoppas att allt är väl med dig!
    Kram Anette

    SvaraRadera
  13. Så fin byrån blev.
    Tack för att jag fick titta in på din fina blogg.
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  14. Lycka till med ert fanatiska hus. Som kommer att ge er många år av lycka när det är klart för er att flytta in.
    Kram Anette

    SvaraRadera