Äggen var också ett helt spektakel att få avskärda. Jag prövade med varm kniv, sågtandad kniv, långsamma rörelser, snabba ryck, men resultatet var ändå flera spruckna ägg. Tre stycken klarade sig i alla fall och chokladägg skärvorna hade snabb åtgång när både dottern och gubben var hemma. Sedan sprack spritspåsen så jag hade memmamousse över hela diskbänken (som tur hade jag ju gjort en stor sats ;)), så det var bara att tvätta, diska, skölja och börja om :). Ganska snabbt gick det i alla fall, kanske 20 minuter från början till slut...(och då skall tilläggas att jag till största delen var ensam med dottern som klättrade på kökslådehandtagen i tappra försök att nå chokladäggen!)...
ca 200 g memma
50 g vitchoklad
2 gelatinblad
2 msk apelsinsaft
2 dl vispgrädde
1/2 ask sockrade pomeransskalsbitar
chokladägg
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden. Koka upp saften och lös upp gelatinbladen i saften. Vispa memman mjuk, vispa i chokladen, pomeransskalen och gelatinblandningen. Vänd till sist i gräddblandningen försiktigt (hur man gör det vete katten, jag menar man måste ju ändå röra o blanda en hel del för att få ihop allt men...). Låt moussen stå kallt och stelna en stund och spritsa sedan i chokladägghalvor. Dekorera med vit choklad.
(Jag använde 200 g memma, 70 g vitchoklad, 2 gelatinblad, 4 msk apelsinjuice, 2,5 dl vispgrädde ingen pomerans och billigaste billiga chokladägg som fanns i affären...och ändå blev resultatet rätt bra, så det tycks gå bra att ta lite vad man haver o blanda hejvilt ;)
Glad Påsk
mmm...va hide låter goo...man blir ju snåål..kan tro he va svårt ti skära choklaa ägge../ Annika B.
SvaraRadera